2017-11-18 09:45:57• hírek • Bede Emőke

Titkosügynökök mentették meg az osztályfőnököt

Az előző évek hagyományát követve idén is kiváló hangulatú törpavatót rendeztek a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ötödikeseinek. A hatodik osztály tanulói a délután során különféle próbatételek által avatták be a gimnáziumi életbe az eggyel fiatalabb generációt.

A 2017-es törpavató során az ötödikes kisdiákoknak minden tudásukra szükségük volt, ugyanis a hatodik osztály „főgonoszai” elrabolták az osztályfőnököt. Hogy kiszabadítsák, a titkosügynök-tanoncoknak öt próbát kellett sikeresen teljesíteni.


Az első feladat során a kiválasztottaknak egy palackot kellett néhány méterről eltalálni, hogy bizonyítsák célzóképességüket. Ezt követően az ügynökök a hangtorzítás próbatételével néztek szembe. Bár a héliummal telt lufik nehezen adták meg magukat, a versenyzők leleményességének köszönhetően mégis sikeresen vették az akadályt és legyőzték az egyik főgonoszt. Az énektudás után a kézügyesség és a logika került előtérbe, ugyanis a harmadik feladatban a kisdiákoknak egy Rubik-kockát kellett kirakniuk.


Ezt követően az ötödikesek az álcázás rejtelmeibe is belekóstoltak: jól megszabott lépéseket követve kellett elmaszkírozzák egymást. Végül, de nem utolsósorban a tánctudásukról is számot adhattak a gyerekek, mivel a zárófeladatban különféle stílusú zeneszámokra kellett koreográfiát rögtönözniük.
 


A próbatételek sikeres teljesítése után az ügynökök végre megszerezték az osztályfőnök kiszabadításához szükséges számkódot. A díszterembe szinte be sem férő szülők hosszas tapssal jutalmazták ügyes csemetéiket, akik immár beavatottként vehetnek részt a gimnáziumi életben. A harminc kisdiák ezt követően egy terülj-terülj asztalkámmal egybekötött partin vett részt, melyet az iskola egyik osztálytermében tartottak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: